header image

Če mislite da zmorete, ali če mislite, da ne zmorete – v obeh primerih imate prav (Henry Ford)

Objavil: jateam | 20.04.2013 | Brez komentarjev |
Dirka okoli Slovenije je dirka, kjer je poleg dobre fizične priprave, dobre taktike in superiorne ekipe, potrebna tudi volja, vztrajnost, trma ali po domače malo tistega: »Vse je v glavi«.
Seveda ni vse v glavi, vsekakor pa psihična priprava pride precej bolj do izraza kot na krajših dirkah, gre za nekoliko drugačno ali dodatno psihološko pripravo, bolje rečeno trmo, vztrajnost in nepopustljivost. Najbrž se da psihično pripravo tudi posebej za take dirke trenirati, sama se tega ne lotevam, ker zaenkrat nisem imela problema z motivacijo, na za treninge in ne na dirki. Nikoli še nisem rekla: »Ne morem več«. Se že trkam po glavi! Ampak, če si nekaj res močno želim potem temu sledim in ne popustim.
Nemalokrat se jamra glede vremena. Sama teh problemov nimam. Zavedam se, da z jamranjem ne rešim ničesar, na vreme (na srečo) nimam vpliva, lahko pa se mu prilagodim. V bistvu bi mi bilo dolgočasno celo leto kolesariti v sončnem vremenu. Všeč mi je zima, ko se zapodim v snežno bele opojne gore, s smučmi, s plezalno opremo ali le dvigniti svoj pulz. Všeč so mi sončni dnevi, ko se lahko odpraviš kamor te je volja. Všeč mi je veter, ta da posebno energijo. Prav tako nimam problemov z dežjem. Kaj ni najlažje v sebi otroka prebuditi, ko se zapodiš čez luže, ko ne veš kaj je bolj blatno, ti ali kolo? V bistvu je povsod in vedno lepo, če tako to seveda vidiš in tako misliš. Lahko pa iz vsakega vremena in pogojev naredimo tudi problem. Izbira je naša!
Moji treningi so preko zime potekali predvsem s kominacijo hribov, gora in trenažerja. Precej sem kolesarila tudi na Primorskem in v Istri, odšla na dva 200 km breveta, kjer nas je na »Primorski pomladi« pralo skupaj 7 ur, malo bolje (rosenje) je bilo na »Koprskem brevetu«. Na obeh sem nadvse uživala. Res bistvenega pomena je poleg fizične in psihične priprave tudi oprema. Letos smo imeli DOSovci res priložnost sprobati vso opremo. Evo: “vsaka stvar je za nekaj dobra”.
Tako kot v življenju je na ultra dirkah poleg vztrajnosti potrebno tudi nekoliko poguma. Moraš si upati in ne oklevati. Če ne probaš, ne boš nikoli vedel, je tako? Ljudi je nemalokrat strah poraza. Kaj je poraz? Poraz v tem primeru vidim le, da popustim, da ne grem…da ne »rastem«, da ne sledim poti, ki me vleče. Zato pravijo, da je na tej dirki že štart del uspeha. Res je, da tako pravijo tudi zaradi tega, ker je že sama organizacija in priprava na tekmo precej zahtevna…a to je že druga zgodba.
Torej, delajmo tisto kar si želimo, da bi delali. Živite svoje sanje! Carpe diem!!!
Oseba, ki se je zavezala svojim ciljem, je vredna več kot sto oseb z željami (Mary Crowley)

zimsko jutro

lušti

moker brevet "Primorska pomlad"

Motovun

Oprtalj

Oprtalj razgled

spomladanska Pokljuka

spomladanska Sorca

g. Očak

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: JA-Team

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije