header image

za Nejo

Objavil: jateam | 21.03.2014 | 1 Komentar |

Na svetu je dovolj hrane za vse ljudi. Nihče, prav nihče ne bi smel biti lačen. Nihče ne bi smel prosjačiti za hrano in jokati zaradi strahu pred mislijo kako bo nahranil sebe in svojo družino. Nihče! A na tem svetu jing – jang ravnotežje že dolgo ne deluje več. Nekateri imajo več oziroma preveč, nekateri manj ali celo nič. Zdi se, da živimo v družbi, ki se vrednoti le še po imetju. Če nimaš nič, nisi nič.

Vseeno verjamem, da smo ljudje v samem bistvu dobri. Da znamo slišati in videti. Denar sam po sebi tudi ni slab. Pravzaprav gre za energijo. Denar se mora pretakati. Dobro je, če imamo denar, ker potem ga lahko damo, podarimo, osrečimo nekoga. Takrat je denar dobra energija. »Slab denar« je, če ga pridobimo na »nezdrav« način, če ga grabimo, če zaradi njega postajamo skopi, zadrti, če nas podredi. Denar je lahko celo simbol ljubezni. Z denarjem lahko nekoga objamemo.

Nekateri imajo denar, nekateri imajo sanje. Najlepše je, ko se oboje porazdeli. Vi, ki pravkar tole berete vem, da spadate med ljudi, ki sanje imate. In vem, da imate srce, da pomagate uresničiti sanje tudi deklici oziroma družini iz spodnje zgodbe.

Neja je ena izmed deklet, ki zaključuje devetletko, je odličnjakinja, pridno dekle, polna talentov. Njena mlajša sestrica in bratec prav tako zahajata v osnovno šolo in potrebujeta več, kot jim zmoreta nuditi starša. Oče je bolan in nima dela, mamica z minimalno plačo ne zmore plačila mesečnih položnic. V Sloveniji vse več otrok ne more po osnovni šoli nadaljevati šolanja. Vse več otrok ne more uresničiti svojih sanj, dosegati svojih ciljev. Ni se nam več treba spraševati zakaj, vemo, da nekatere družine nimajo sredstev niti za osnovno preživetje. Da bi pomagala staršema, bratci in sestrici se je Neja odločila, da gre takoj po devetletki iskati delo. Tega res ne moremo dopustiti. Ne mislim, da je delo slabo, vendar punca mora doživeti svoje otroštvo, najstništvo … Pomagajmo, zberimo toliko sredstev, da gre Neja lahko na šolanje, pomagajmo družini. Prosim. Za en velik objem prosim.

Za prihodnost Neje gre, za njene sanje, za njene cilje, ki jih je sposobna uresničiti, ob finančni podpori dobrih ljudi. In zato bomo Neji pomagali zbrati sredstva za štipendiranje. Ker ji starši tega ne morejo …

Vrnimo našim otrokom prihodnost!
Hvala vam, ker slišite, vidite in čutite.

Kako lahko pomagate?

… podajmo Neji roko …

… podajmo Neji roko …

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: JA-Team

Odzivi

[...] vsak bo pomagal Neji, sestrici, bratcu in staršema.  Več o dirki in pomoči na mojem blogu: http://jateam.blog.siol.net/2014/03/21/zanejo/ in http://jateam.blog.siol.net/podaj-mi-roko/ in na spletni strani DOS: http://www.dos-extreme.si/ [...]

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije